Projektadatok

Kedvezményezett neve: Lenti Város Önkormányzata
Projekt címe:  "Napsugár" Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Lenti tevékenységének megújítása
Szerződött támogatás összege: 65 970 488 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. október 31.
Projekt azonosító száma: TOP-4.2.1.15-ZA1-2016-00005

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS A PROJEKTRŐL 

 

A projekt „Napsugár” Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Lenti alapszolgáltatás fejlesztését érinti. Az intézmény fenntartója a Lenti Város Önkormányzata. 

A szervezetnek egyre nagyobb gondot okoz, hogy jelenlegi székhelye (8960 Lenti, Deák u. 4. Inkubátorház) sem jellegében, sem alapterületében nem alkalmas a feladatellátásra. Szükséges egy olyan osztható ügyfélszolgálati tér kialakítása, amelyben a belső adminisztrációs munkafolyamatokat és a kliens fogadást elkülönítetten tudják biztosítani. Ehhez szükséges épületet Lenti Város Önkormányzata rendelkezésre bocsátotta, mint pályázó (8960 Lenti, Petőfi Sándor utca 9/2.). Az új székhely kialakítása mellett a működéshez szükséges alapvető eszközök, bútorzat, járművek (gépkocsi, kerékpár) és játszó sarok kerül beszerzésre. 

A „Napsugár” Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Lenti 48 településen végez szociális alapszolgáltatást. A területen folyamatosan nő a halmozottan veszélyeztetett családok, illetve kisgyermekek száma. A család- és gyermekjóléti központ a Lenti járáshoz tartozó településeken (48) látja el a súlyosan veszélyeztetett, védelembe vett, családból kiemelt gyermekek és családok segítését, valamint a speciális szolgáltatások szervezését és a szolgáltatásokhoz való hozzájutást a járás egész területén élő lakosság számára a központ biztosítja. 

A projekt során kialakításra kerül egy korszerű épület, amelyben a család- és gyermekjóléti szolgálat hosszú távon tudja biztosítani a törvényi előírásoknak megfelelő adminisztrációs és ügyfélfogadási feladatait. 

A fejlesztés keretében 2 szintes épület (8960 Lenti Petőfi u. 9/2.) kerül teljes megújításra. A földszinten 107,79 m2-en kerül kialakításra az ügyfélbarát fogadótér és helyezkednek el az épület kiszolgáló helyiségei (teljes térszerkezeti átalakítás). Az emeleten (112,41 m2) kerül kialakításra a központ és a szolgálat különálló irodája a munkatársakat kiszolgáló egyéb helyiségekkel. A fejlesztés tartalmazza az épület teljes külső hőszigetelését (Homlokzat 14 cm vastag, lábazat 12 cm, födém 25 cm) és a nyílászárók cseréjét, az épület teljes gépészeti megújítását (fűtés, vízellátás, villanyhálózat). A várható energiatanúsítványi szint DD. 

A beruházás során megújításra kerül az eszközpark, melynek keretében beszerzésre kerül asztali számítógép monitorral és szoftvercsomaggal, multifunkciós nyomtató, íróasztalok, irattartó szekrények, teakonyha-bútorzat, ügyfélfogadó pult, tárgyalóasztal, tárgyalószék, valamint játszósarok. Az ügyfelek lakókörnyezeti eléréséhez további 5 db kerékpár, valamint egy személygépkocsi beszerzése is megtörténik

Mindezek mellett a fejlesztés akadálymentesítési és energiaracionalizálási tevékenységeket is magába foglal